Grafisk facilitering

“Jeg kan ikke tegne!”. Den udmelding hører jeg ofte som indledning til en kursusdag i Grafisk Facilitering. Til slut siger selvsamme deltager: “Jeg er faktisk ret stolt af det, jeg har lavet!”.

På en kursusdag lærer du genveje til ikoner, illustrationer og grafik, så du uden forudgående tegneevner kan facilitere møder, oplæg og undervisning på interessante måder.

Grafisk facilitering er et effektivt værktøj til at skabe fælles forståelse ved at forenkle kompliceret indhold til et sprog, som alle forstår.

På et én dags kursus på jeres arbejdsplads lærer I, hvordan I enkelt kan visualisere ideer, processer og brainstorms med tegninger og grafik. Derudover får I mulighed for at lave jeres eget billed-bibliotek tilpasset jeres konkrete opgaver.

Kurset i Grafisk Facilitering er meget praktisk – det er ”learning by doing”. Med hjælp og inspiration fra mig udvikler I jeres egne værktøjer og skabeloner. Vi tager udgangspunkt i jeres egen praksis, og øvelserne vil derfor handle om det, som I gerne vil formidle eller skabe overblik over i jeres arbejde.

Formålet med kurset er at:

  1. tilegne sig konkrete greb og tips til at lave gode illustrationer og enkle skabeloner hurtigt og med stor effekt.
  2. lære at tænke i billeder og formidle et stof effektivt ved at anvende både tekst og tegning, så budskaber bliver lettere at huske og forstå.
  3. få skabt eget ikon-bibliotek med de vigtigste ikoner, så der bliver et konkret udgangspunkt for at anvende grafisk facilitering i hverdagen.

Deltagelse i kurset forudsætter ikke, at I kan tegne på forhånd. Blot skal man have lyst til at kaste sig ud i at bruge en tus og nogle farver.

Jeg gør meget ud af, hvordan I kan gå hjem og bruge grafisk facilitering, når kursusdagen er slut. Dette for at sikre relevansen og sørge for, at I kan fastholde brugen af det efter kurset.

Stine Reintoft

Nybrogade 12
1203 København K

+45 41 27 72 19
Send e-mail

Ring eller skriv, hvis du har spørgsmål om Grafisk Facilitering.

Jeg er blevet helt vild med Grafisk Facilitering efter Stines introduktionskursus, og dybt overrasket over, hvor meget jeg egentlig kan tegne (selv om jeg absolut ikke var god i forvejen). Alle kan tegne og alle kan bruge det som et stærkt faciliteringsværktøj - i hvert fald med lidt hjælp til at komme i gang.

– Nanna Hasle Bak Skytte

Billeder fra grafisk facilitering

Klik på billederne, for at se dem i fuld størrelse.